Skip to main content

ACT en de kernprocessen

In het hier en nu aanwezig laten we ons niet meer automatisch bepalen door de verhalen van ons hoofd (defusie).

Vanuit een observerende positie (zelf als context) zijn we in staat gedachten te laten komen en gaan; ervan los te haken wanneer deze niet behulpzaam zijn (defusie).

Ook kunnen we vanuit deze plek ruimte maken voor ervaringen als lichamelijke sensaties en gevoelens, zonder ons ermee te vereenzelvigen (acceptatie).

We staken het gevecht met onze ervaring om te doen wat er toe doet; we verkennen wat belangrijk en betekenisvol is (waarden), en laten ons hier vervolgens door inspireren in wat we doen (commitment).

Lees meer …ACT en de kernprocessen

Eenzaamheid

Eenzaamheid vraagt om speciale aandacht voor jouw unieke situatie en een complete aanpak om tot meer verbondenheid te komen. 

Waar iedereen zich wel eens eenzaam voelt wil je voorkomen dat je in een negatieve spiraal van vereenzaming terecht komt. Maar ook als eenzaamheid je al flink in de greep heeft, bied ik specifieke ondersteuning aan om je daaruit te bevrijden.

Lees meer …Eenzaamheid

Rouw & verlies

Iedereen heeft gedurende zijn of haar leven te maken met verschillende verlieservaringen. Je kunt wel weten dat verlies bij het leven hoort, maar daar is het leed niet mee geleden. Een groot verlies kan als het ware de bodem onder je voeten vandaan slaan. Door te rouwen maken we het mogelijk ons weer opnieuw open te stellen voor het leven. Dit betekent niet dat we vergeten:

‘Rouwen is niet loslaten, maar anders leren vasthouden’
Manu Keirse

Lees meer …Rouw & verlies

Effectief omgaan met stress

Het leven brengt hoe dan ook stress met zich mee. Daarom heb ik een speciaal programma ontwikkeld waarin je vaardigheden traint om hier effectiever mee om te kunnen gaan. Waar stress op je pad komt, hoeft deze je nog niet in de greep te krijgen.

Lees meer …Effectief omgaan met stress

Mindfulness

Met mindfulness trainen we onze aandacht. We stappen uit de maalstroom van gedachten en gevoelens en merken ze op zonder ons ermee te vereenzelvigen. We leren de focus van de aandacht te richten op verschillende aspecten van de ervaring in het hier en nu. Dit maakt het mogelijk te genieten van het moment en mogelijkheden tot groei en verandering op te merken. We kunnen namelijk pas veranderingen in ons leven aanbrengen als we weten waar we ons bevinden.

Lees meer …Mindfulness