Skip to main content
Wie is Moniek van Oss?

Wie is Moniek van Oss?

Ik ben Moniek van Oss (1966). Als therapeut en coach heb ik jarenlange ervaring opgebouwd in begeleiding van mensen met allerlei (psychische) klachten en hulpvragen met betrekking tot persoonlijke groei. Sinds 2014 heb ik een eigen praktijk. Wat mij drijft is mensen te helpen het leven te leiden zoals ze dat het liefste willen. Samen gaan we aan de slag met als doel je leven weer optimaal op de rit te krijgen en af te stemmen op jouw kernwaarden en drijfveren.

 

Waar sta ik voor als therapeut en coach?

Waar het mij om gaat, is bij te mogen dragen aan een beter leven. Een leven waarin je jezelf bevrijdt van de 'zinloze patronen' waarin je verstrikt bent geraakt. Een leven waarin weer ruimte is voor al die dingen die er werkelijk toe doen voor jou. Het woord zinloos plaats ik hierbij tussen aanhalingstekens, omdat het vaak gaat om manieren van overleven die ons in het verleden behulpzaam zijn geweest. Ze blijken nu echter overbodig te zijn. Sterker nog; ze bezorgen ons steeds meer last.

In mijn werk probeer ik steeds een brug te slaan van klachten naar levenskunst en groei. Hierbij vormen jouw kernwaarden en doelen het uitgangspunt. 

Cliënten omschrijven mij als een goede luisteraar met échte aandacht, die zonder oordeel een ruimte creëert waarin alles aanwezig mag zijn. Ook zien ze mij als iemand die zich met kennis en expertise weet af te stemmen op wat nodig is om de beoogde ontwikkeling voort te zetten en zich daarbij niet om de tuin laat leiden.

Deskundigheid 

Ik hecht veel waarde aan kwaliteit. Ik blijf mezelf voortdurend bijscholen en heb de volgende opleidingen met succes afgerond: 

  • Educatieve Academie in Antwerpen; opleiding voor Integratieve Psychotherapie. Deze opleiding is erkend door de Europese Associatie voor Psychotherapie en leidt dus op tot het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP).
  • ACT (Acceptatie en Commitment Therapie); basis en vervolgopleiding en daarnaast verschillende specialisaties zoals:  ACT bij Trauma/ ACT voor Angst en Depressie/ ACT bij Rouw en Verlies/ ACT als een korte interventie en ACT bij People Pleasing en Perfectionisme.
  • EMDR; Eye Movement Desensitization and Reprocessing
  • Voice Dialogue (Opleiding tot Facilitator)
  • Opleiding Positieve Psychologie
  • Academie Mens Arbeid

Daarnaast heb ik verschillende cursussen/ workshops gevolgd:

MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living), Burnoutbegeleiding, Verliesbegeleiding, Lichaamsgerichte interventies, EFT (Emotional Freedom Techniques), Trauma Informed Stabilization Treatment (Janina Fisher) en Trauma (Bessel van der Kolk). Diverse workshops in ACT, Compassie (Ernst Bohlmeijer), Psyche en gewicht, Polyvagaaltheorie, enz. 

Waarden

Kernwaarden voor mij als therapeut zijn betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, betrokkenheid en respect. Ik wil een prettige en veilige context bieden door een houding van acceptatie. Vanuit die basis wil ik je stimuleren tot verandering in een door jou gewenste richting. Ik zal een heldere spiegel voorhouden vanuit een open blik. Centraal voor mij staat; doen wat werkt voor jou, om jouw kwaliteit van leven te verbeteren.

Een belangrijk voorbeeld in mijn werk is Russ Harris (therapeut, coach en toonaangevend ACT trainer).