Skip to main content
Voor wie?

Voor wie?

Voor volwassenen en senioren die hun kwaliteit van leven duurzaam willen verbeteren.

Ik bied ondersteuning bij diverse psychische klachten, verwerking van negatieve ervaringen en het omgaan met lastige gedachten en gevoelens. Het doel is steeds de weg vrij te maken naar een leven zoals jij dat graag wil leiden en waarin je optimaal gebruik maakt van jouw kernkwaliteiten. 

Therapie en coaching bij psychische klachten en persoonlijke ontwikkeling

Voorbeelden van klachten of vragen waarmee je bij mij terecht kunt:

Piekeren

Ik blijf maar malen en piekeren, zonder een stap verder te komen. Ik wil leren uit die maalstroom van gedachten te stappen.

Angstklachten

Hoe kan ik mij bevrijden uit de grip van angst en de focus verleggen naar het ondernemen van activiteiten die mij plezier en voldoening geven?

Stress en burn-out

Ik heb veel last van stress en/ of voel mij uitgeput. Ik wil mijn leven weer in balans brengen. 

Negatieve gedachten en gevoelens

Hoe zorg ik ervoor dat de invloed hiervan op mijn leven minimaal blijft? En hoe kan ik bouwen aan positieve ervaringen en gevoelens?

Somberheid

Op welke manier kan ik de cirkel van somberte en piekeren doorbreken?

Dwangklachten (intrusies, obsessies en compulsieve handelingen)

Wat kan ik doen of laten om mij te verlossen van controlehandelingen die een groot deel van mijn tijd in beslag nemen? Ik wil mij weer kunnen richten op wat zinvol is voor mij.

Trauma (negatieve ervaringen verwerken)

Ik merk dat ervaringen uit het verleden een negatieve invloed uitoefenen op mijn leven in het hier en nu. Hoe kan ik deze definitief tot het verleden laten behoren en weer doorgaan met mijn leven?

Zingeving

Wat wil ik bijdragen aan de wereld? Hoe kan ik mijn unieke persoonlijke talenten inzetten. Hoe kan ik mijn leven betekenis geven en verbondenheid ervaren met de mensen en het leven om mij heen?

Re-integratie en loopbaanvragen

Welke richting wil ik op in mijn loopbaan? Hoe kan ik daar vorm aan geven? 

Problemen op het werk

Hoe kan ik problemen hanteren die een goed functioneren op mijn werk in de weg staan? 

Uitstelgedrag 

Doordat ik veel dingen uitstel zit mijn hoofd vaak vol en ervaar ik veel druk in mijn leven. Ik wil dit leren doorbreken zodat ik meer ruimte voor mezelf creëer.

Perfectionisme

Ik moet altijd het beste uit mezelf halen en leg daarmee de lat wel erg hoog voor mezelf. Hoe kan ik mijn vitaliteit behouden en toch kwaliteit leveren? 

Persoonlijke ontwikkeling

Ik wil mij ontwikkelen als mens en mijn talenten beter uit de verf laten komen.

Chronische pijn

Hoe kan ik ondanks mijn pijn een waardevol leven leiden?

Leefstijl

Wat kan ik doen om beter voor mezelf te zorgen en wat staat me daarbij in de weg? 

Emotie eten en overgewicht/ obesitas

Wat triggert mijn aandrang om te veel te eten en hoe kan ik daar anders mee omgaan?

Aanpassingsproblemen

Ik raak uit balans door de vele veranderingen in mijn leven. Ik zou hier graag flexibel mee leren omgaan, op een manier die werkt voor mij.

Omgaan met een dilemma

Ik sta voor een belangrijke keuze, maar twijfel enorm. Wat moet ik doen? Ik wil de regie houden over al die tegenstrijdige stemmen in mezelf.

Negatief zelfbeeld en faalangst

Ik zet mezelf klem in een negatief beeld van mezelf. Mijn faalangst belemmert mij in mijn functioneren, terwijl ik zoveel dromen en plannen heb.

Overbelast als mantelzorger

Ik wil voor mijn dierbare kunnen zorgen, zonder mezelf hierin te verliezen.

Levensvragen

Hoe kan ik me verhouden tot het lijden en onrecht dat ongevraagd op mijn weg komt, op een manier die tot persoonlijke groei leidt?

Relatieproblemen

Hoe wil ik in relatie staan met de ander en wat staat me daarbij in de weg? Hoe kan ik op een respectvolle manier gaan staan voor mijn grenzen en behoeften, zonder de ander daarbij uit het oog te verliezen?

Ik behandel geen ernstige psychiatrische aandoeningen. Ik heb namelijk een solopraktijk en kan geen crisisopvang bieden. Het is belangrijk dat je tussen de sessies door redelijk goed kunt blijven functioneren.

Ik geef geen relatie of gezinstherapie.